Bara jag Kost & Recept

Bli mat-smart!

Förr har jag alltid köpt samma saker när jag handlat, har det varit  extrapris på något som jag vanligtvis inte äter så mycket utav har jag bara ryckt på axlarna och tänkt; ” äh, näää, jag ska inte handla bara för att det är billigt”. Om gjorde jag det någon gång så hamnade oftast längst bak i kylen/skafferiet, blev gammalt och sedan slängt. Slöseri på mat, miljö, natur och pengar! Det här var innan jag åt veganskt. 

Många frågar mig om det inte blir sjukt mycket dyrare nu när jag äter så mycket grönsaker och mest ekologiskt. Svaret är; nej. Varför? Jo för att jag numera uppskattar när det är extrapris på saker och anpassar då min matlagning utefter vad som är lite extra billigt. Nu är det ju inte så varje gång jag handlar MEN väldigt ofta faktiskt. Som idag- i princip allt jag köpt här var det extrapris på- ekologiskt och riktig bra grejer! 

Häromdagen köpte jag tex 4 ekologiska zuccini’s för totalt 20:- I vanliga fall hade jag gått förbi dem och tänkt; “äh, jag äter ju inte zuccini- vad ska jag göra med den?”. Men nu; WOW, YÄSS grönt är skönt- Gimmie! Vad ska jag hitta på för smarrigt med de här godingarna?!”. Inställning, nyfikenhet och viljan att lära mig mer i köket! 

Jag har sagt det tidigare- jag har inte alltid tyckt det varit speciellt kul att laga mat men det tycker jag nu! Jag har bara ätit EN ENDA maträtt som jag inte gillade sedan jag gick över till vegansk kost <3 (då menar jag maten jag själv lagat). Bara EN! Och då är jag verkligen ingen fena i köket. Jag bara testar mig fram. Hittar jag ett recept kan jag ta grunden ifrån det och sedan lägga till/ta bort och ändra så att maten blir så som jag vill ha den = smarrig!!! 

Så mitt tips till er är att anpassa era matinköp utefter vad butiker erbjuder till lägre priser gärna ekologiskt- när det går såklart. Då blir inte grönsakerna så dyra som alla frågar mig om. Ja, för att äta enbart växtbaserad kost kan dra iväg i pris oooom man inte tänker lite “mat-smart” 😉 Givetvis så är det här inte bara ett tips för vegansk kost, men det tror jag ni förstår. 

Happy Friday folks!   


Du kanske också gillar

Inga Kommentarer

Lämna en kommentarTranslate »